La unió fa la força, els polítics ho saben?

imatge treta de fotometre.blogspot.com

No en sé massa de política. Encara diria més, en sé molt poc. Però el que està passant ultimament em toca el que no sona des de fa mesos.

Estem en crisi. Sí, ho sabem, està ben clar. Crisi econòmica, social, de valors, i de moltes altres coses que se m’escapen.

I els polítics què fan? Es barallen per veure qui la solucionaria millor. El PP li fot les culpes al PSOE per no saber gestionar un problema que de fet ells van provocar per l’especulació immobliaria. Ens van fer creure a tots plegats que calia pujar preus, demanar credits i endeutar-nos. En fi, com que no en sé, no em posaré a dir les causes ni les solucions.

El que sí que diré és el que veig: Veig un govern que intenta trobar mesures per arreglar el problema (sí, van tard, sí, no són sempre les idònies, però alguna cosa fan), i veig una oposicó que ho crítica tot. També veig que si s’intercanviessin els papers, molt probablement veuria el mateix. Es critiquen els uns als altres, es foten les culpes, s’increpen, s’insulten, i cobren, cobren molt per muntar un espectacle que a nosaltres ens importa un rave. UN RAVE.

Veig al senyor Rajoy dient al Zapatero que fa malament la seva feina. Al Zapatero que ha reaccionat tard i no sap massa el què fa.

I jo em dic. Si al señor Rajoy li importa tant el país, si té tantes solucions a la màniga, i si al Zapatero li costa tant, perquè carai no fan un esforç comú d’una vegada i s’hi posen tots junts? Sí, tenen ideologies diferents (bé… com aquell qui diu), són de partits contraris, i el que es juguen més que salvar un país d’una crisi, són els vots que necessiten guanyar per poder governar, i seguir tenint el sou aquest que guanyen.

Si guanyessin el que guanyem els ciutadans, ja farien ja per salvar la situació. Si la seva necessitat de diners fós vital per tirar endavant les seves famílies segurament ja faria temps que s’hi haurien posat bé per arreglar el món. Perquè amb els seus sous de 8.000, 6.000 euros al mes, qui té problemes? Deixes el loft de Pedralbes i t’en vas tranquilament a una casa de Rubí si fa falta. Però senyors, una familia que viu amb un sou de menys de 1000 euros mensuals… Què fa? De un loft a Pedralbes pots passar a un pis de Rubí. Però d’un pis de Rubí només pots acabar al carrer.

Viuen en una altra esfera. Ells no tenen aquests problemes que tenim la gent de a peu. No ho poden entendre.

El cas és que se suposa que els polítics haurien d’infondre confiança, sense confiança en ells no anirem enlloc. O confiaries en un cap que no sap què es fa? O en uns pares que no treballen en binomi i et dónen cada dia instruccions diferents?

Aquests homes i dones cobren un sou estratosfèric. Se’l mereixen? Estant fent el que cal? No els paguem perquè es tirin els plats per sobre el cap. Els paguem perquè condueixin el país, i ara mateix ho estan fent fatal.

Sóc de tendència idealista i crec que si sumessin esforços en comptes de dividir el panorama polític, economic i social com ho estan fent, la cosa podria començar a agafar una mica d’embranzida, o si més no, semblaria que estan fent alguna cosa i m’els començaria a creure una mica més.

En tot cas, només volia deixar constar en algún lloc que tan de bò es deixessin de parides d’una vegada, s’oblidessin de camares, d’eleccions, de opositors i govern, que es baixin els sous, i que d’una vegada per totes sembli que fan alguna cosa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s