The harder

El més dur de tornar no és tornar. Tampoc és marxar.

El més complicat és que mentre ja has tornat encara estàs allà. I mentre encara estàs allà estàs tornant.

Desitges estar allà i al mateix temps vols que passi ràpid aquest desig per poder tornar-te sentir a casa teva. Però sents que el desig de marxar de nou no disminuirà. Aleshores t’entren mareigs, vertigens i pors perquè et dóna la impressió que mai més et tornaràs a sentir bé aquí on se suposa que és casa teva.

Havies trobat un lloc on et senties pertànyer a alguna cosa, un lloc on ser lliure de ser com ets, un lloc on ningú esperava que fossis d’una manera o una altra perquè no tenien ni idea de com podies ser en el teu passat. Un lloc on no tenien cap imatge prèvia de tu. Un lloc on poder tenir via lliure per sentir.

La gent espera que al tornar estiguis contenta perquè has tornat. O que et trobis de seguida ben a gust a casa teva. O que de seguida deixis de trobar a faltar la gent d’allà gràcies al retrobament amb els d’aquí. Esperen que siguis la mateixa d’abans.

Però no passa. No ets la d’abans, ets una altra persona. T’ha canviat la pell, la brillantor dels ulls, la manera d’apretar les mandíbules quan estàs nerviosa o el gest desganat quan et sents cansada.

És clar que hi ha persones que ajuden més que altres. Sobretot els que t’entenen. Perquè han viscut una experiència semblant a la teva, perquè saben que necessites temps o simplement perquè t’estimen.

És en aquestes persones que trobes refugi quan no saps cap a on mirar. Quan no tens les idees clares, quan et perds en tres mil sentiments a la vegada. Quan creus que tot seguirà igual i tindràs sempre necessitat de moure’t cap a un altre lloc.

El més difícil de tornar no és tornar. És mirar de retrobar-se.

Anuncis

One thought on “The harder

  1. Aquí reflecteixes totes les meves pors i pànics quan penso en el possible erasmus. Caldrà ser valenta, suposo, per marxar.Saps què he pensat mentre llegia? Que jo amb prou feines et coneixia abans que marxessis i abans que tornessis. Encara no tinc "cap imatge prèvia de tu". Així que tens via lliure. =)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s