Un whisky i un cafè.

El recordava amb una olor de colònia d’home barrejada amb la flaire de l’últim cigarret fumat. Tenia un aire d’home fet i dret. Adorava aquella olor, sentia seguretat olorant-lo quan acabava entre els seus braços i fonent els carrers amb els seus petons. Una mirada trencadora en un bar només bevent besades d’aire i braços que embolcallaven. Ell un whisky, ella un cafè. Era un home resplendent quan la llum el travessava, com la resina seca d’un arbre, que amb l’absència de llum deixa de brillar.
Després de tants anys la translucidesa que permetia passar la llum s’ha esvaït. No hi ha més brillantor groga calant-se profundament dins els ulls. La olor de massa colònia put barrejada amb la olor de bars acumulats a la pell i la vestimenta. És quasi revulsiu. La distància i el temps han fet perdre la importància de sentir-se propers.
Han passat massa anys i aquesta trobada ja no du enlloc. No és necessària perquè els mesos sumats a més mesos han demostrat que no importa què passa o deixa de passar. Uns estranys asseguts en un bar davant un whisky i un cafè trobant-se per primera vegada a la vida.
Amb els anys es flueix i es canvia, d’estat, de forma, de color, de velocitat. I tot porta a un terme on s’hi arriba només seguint el camí que ha marcat l’acció que es prenia. Ni més lluny, ni més a prop. Només el lloc exacte que pertany a cadascú des del moment de la primera decisió d’un ésser humà.
Per això hi ha un cafè per ell i un whisky per ella. No hi ha res a dir, res a fer, no hi ha ni un perquè ni un perquè no. Ni sentit ni sentiment. Només el desig de fugir molt lluny. Lluny per continuar tenint el record de l’home fresc i no retenir l’home desfet i buit. Però el whisky segueix davant les mans i el cafè continua calent sobre la taula. Immòbils i en silenci es descobreix el que ja se sabia. Tot es va acabar el dia que va acabar.
NdA: La foto no té una relació exacta amb el que s’explica, però trobo que s’avé força amb el que volia dir.

One thought on “Un whisky i un cafè.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s